Galez Antep Yuvalaması; pirinç unu, irmik, yumurta, dana eti ve baharatlarla hazırlanan harcın 6-7 mm çapında olacak şekilde minik köfteler haline getirilmesi ile hazırlanır.
içindekiler
Enerji ve Besin Öğesi Değerleri 100 g için | |
---|---|
Enerji (kj/kcal) | 1089/260 |
Yağ (g) | 2,2 |
Doymuş Yağ (g) | 0,5 |
Karbonhidrat (g) | 50,0 |
Şekerler (g) | 0,0 |
Protein (g) | 8,5 |
Tuz (g) | 0,8 |
5-6 kişilik servis için 200 g haşlanmış kuşbaşı doğranmış dana eti, 1 su bardağı haşlanmış nohut, kararında tuz, 5 su bardağı tavuk suyu ve 500 g Galez Yuvalama tencereye konularak 15-18 dakika kaynatılır. Sosu için ayrı bir kapta 400 g süzme yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ile iyice çırpılır, çırpılan yoğurt yavaş bir şekilde, kaynayan Galez Yuvalama’nın içine ilave edilerek hızlıca karıştırılıp ocağın altı kapatılır. Ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ısıtırılır, ısıtılan sıvı yapın üzerine 2 tatlı kaşığı nane eklenerek hemen tencereye eklenir ve servis edilir.