Galez Coğrafi İşaretli Kuzu Etli İçli Köfte, bulgur, yağsız kuzu kıyma, Antep soğanı ve baharat ile hazırlanan dış köfte harcı ve kuzu eti, Antep Fıstığı, Ceviz, Antep soğanı ve baharatlarla hazırlanan iç harçdan oluşmaktadır. Hazırlanan iç harç, bulgur köftelerinin içlerine özenle doldurularak içli köfte haline getirilir.
Coğrafi İşaret Nedir?
Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir.
Su, bulgur, soğan, dana eti (%16,8), ceviz, buğday unu, tuz, pul biber, ayçiçek yağı, pul biber, karabiber.
Enerji ve Besin Öğesi Değerleri 100 g için | |
---|---|
Enerji (kj/kcal) | 681/163 |
Yağ (g) | 6,0 |
Doymuş Yağ (g) | 1,2 |
Karbonhidrat (g) | 16,3 |
Şekerler (g) | 1,0 |
Protein (g) | 9,7 |
Tuz (g) | 0,6 |
İçli köftelerin çözülmesini beklemeden, köftelerin tamamen gömüleceği kadar derin kızgın kızartma yağında 180-200 °C’de 5-6 dakika kızartınız. Ev tipi fritözde her defada en fazla 4 adet kızartılması tavsiye edilir. Afiyet olsun.