PERAKENDE: -
EDT: 1
Özel katmerlik un ile hazırlanan elle açılmış ince hamur içerisine süt kaymağı, Antep Fıstığı, pancar şekeri, sadeyağ ve ayçiçek yağı eklenir. Elle açılmış yufkalar zarf şeklinde katlanarak hazır hale getirilir.
içindekiler
Enerji ve Besin Öğesi Değerleri 100 g için | |
---|---|
Enerji (kj/kcal) | 1234/295 |
Yağ (g) | 13,1 |
Doymuş Yağ (g) | 1,9 |
Karbonhidrat (g) | 39,5 |
Şekerler (g) | 18,2 |
Protein (g) | 4,1 |
Tuz (g) | 0,2 |
Fırın, tepsisi ile 180-200 °C’ye kadar ısıtılır. Katmer, kağıdı ile beraber tepsiye konularak fırına verilir. 8-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra katmer servis tabağına ters çevrilerek pişirme kağıdı çıkarılır, isteğe göre üzerine çekilmiş Antep Fıstığı ilave edilerek servis edilir.